Autoritatile medicale americane au anuntat joi ca au inceput o campanie ampla de vaccinare impotriva gripei H1N1, prin distribuirea in urmatoarele zile a primelor 600.000 de doze de vaccin.
Anne Schuchat, directoarea adjuncta a Centrului de control si prevenire a bolilor, a spus ca primele comenzi pentru vaccin au fost deja efectuate miercuri, iar livrarilor vor fi facute pana marti, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Demararea campaniei cu doua saptamani mai devreme decat era prevazut este o veste buna pentru personalul medical, care era ingrijorat ca vaccinul risca sa ajunga prea tarziu pentru a proteja milioanele de persoane expuse riscului.

Primele doze vor fi prezentate sub forma unui spray nazal care ar trebui sa devina eficient impotriva gripei H1N1 in mai putin de opt zile.

Femeile insarcinate - unul dintre grupurile cele mai expuse riscului - vor trebui sa astepte forma de vaccin prin injectare, luan aceasta. Potrivit lui Schuchat, 28 femei insarcinate au murit in SUA din cauza gripei H1N1 anul acesta.

In total, gripa H1N1 a dus la spitalizarea a 10.082 persoane in SUA si a provocat 936 decese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.