Sute de filipinezi ramasi fara adapost in urma inundatiilior soldate cu 240 de morti s-au refugiat marti in palatul prezidential, deschis de presedintele Gloria Arroyo.
Bilantul furtunii tropicale care a lovit capitala Manilla, provocand cele mai grave inundatii din ultimii 40 de ani, a ajuns la 240 de morti, a anuntat marti guvernul, care a cerut ajutor international, relateaza AFP, conform NewsIn.

Refugiati in scoli si alte adaposturi, multi sinistrati s-au dus marti la palatul Malacanang, sediul presedintiei, unde le-au fost distribuite alimente.

"Evacuatii vor fi primiti in partile disponibile ale palatului si in corturi ce vor fi instalate. Daca va fi necesar, angajatii nostri vor elibera locul de munca, pentru a oferi mai multe locuri", a spus Arroyo.

Responsabilii filipinezi, in frunte cu presedintele, au anuntat ca vor dona salariul pe doua luni "pentru a contribui la operatiunile de asistare".
Ministrii primesc un salariu de 30.000 de pesos, iar presedintele si vicepresedintele primesc 50.000 de pesos pe luna (circa 1.040 dolari).
Arroyo le-a cerut serviciilor de la Buget sa le acorde de acum functionarilor al 13-lea salariu.

374.890 persoane s-au refugiat in circa 600 de adaposturi, iar, in total, se estimeaza ca numarul sinistratilor este de 1,87 milioane din populatia de 92 de milioane.

Programul alimentar mondial al ONU va furniza un ajutor alimentar de urgenta pentru 180.000 de sinistrati, a anuntat marti biroul sau din Filipine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.