Numarul doi din al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, l-a calificat pe presedintele american Barack Obama drept un "criminal" intr-o noua inregistrare video difuzata luni.
"Obama lasa coloniile sa se intinda in Cisiordania si in jurul Ierusalimul si nu da dovada decat de putine regrete", afirma Ayman al-Zawahiri intr-o inregistrare difuzata partial de al-Jazira, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Obama exercita presiuni asupra liderilor slabi pentru a face mai multe concesii", a adaugat el, referindu-se la liderii arabi presati de Washington sa isi normalizeze relatiile cu Israelul.

"Avem nevoie de mai multe crime la Kabul, Bagdad, Mogadiscio si Gaza pentru a ne asigura ca este un criminal?", se intreaba fostul medic egiptean, devenit locotenentul lui Osama ben Laden.

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste Intelcenter a anuntat difuzarea unei noi inregistrari, in care Zawahiri ii aduce un omagiu postum fostului sef al talibanilor pakistanezi, ucis in august, intr-un bombardament american.

Inregistrarea, care dureaza 28 de minute, este intitulata "omagiu modelului pentru tineret, emirul martir Baitullah Mehsud".

Baitullah Mehsud a fost cel mai cautat lider extremist din Pakistan. Statele Unite au oferit o recompensa de cinci milioane de dolari pentru prinderea sau uciderea sa.

Washingtonul crede ca al-Qaida si-a refacut o parte din forte in regiunile din nord-vestul Pakistanului.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.