Cunoscut pentru "pasiunea sa" pentru reprezentantele sexului frumos, premierul italian Silvio Berlusconi, a fost primit la summitul G20 de presedintele american si de sotia sa, Michelle Obama, iar imaginile de la intalnire, pe langa faptul ca au starnit nenumarate interpretari, au facut deliciul presei.
Pe de o parte sunt cei care tin cu Berlusconi, si sunt de parere ca Michelle Obama este cea care a gresit "eticheta", precum The Telegraph care titreaza - "Che brutta figura! (n.r. Ce urat!)".

"Dilema de eticheta nr 412: un batran italian afemeiat, incoltit de povestioare de infidelitate, prostitutie si scandal, care pare mai interesat de poftele trupesti decat de democratie, vrea un salut traditional italian la o receptie de gala. Se presupune ca trebuie sa te duci, sa-l imbratisezi si sa il saruti pe ambii obraji. Deja ai facut-o sau o vei face mai mult sau mai putin si cu celelalte VIP-uri. Sunt camere peste tot", scrie The Telegraph. ["Cavalerul italian" nu se astampara: Berlusconi, implicat intr-un scandal cu lesbiene; Berlusconi se considera vizat de 'o campanie motivata de ura si invidie']

"Dar pielea ta o refuza. El (n.r. Berlusconi) este deseori o rusine. Ca sa inrautatim lucrurile, tu esti de culoare iar el a facut declaratii controversate cu privire la 'bronzul 'sotului tau. Tu esti americanca si sotia presedintelui", continua publicatia britanica "reprosul" pentru Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii (SUA). [Berlusconi: 'N-am niciun schelete ascuns in dulap']

Poate ca intr-adevar, eticheta cerea ca Michelle Obama sa-l salute ca in Italia pe Silvio Belusconi, insa nu a facut-o, iar cei ce sunt de partea cealalta a baricadelor, merg atat de departe incat sustin ca "Ducele" i-ar fi facut "ochi dulci" doamnei Obama. "Berlusconi ogles Michelle Obama at the G20" (n.r. Berlusconi se uita languros la Michelle Obama la G20), titreaza National Post, care adauga faptul ca grimasa pe care presedintele SUA a avut-o la summitul G20, cand el si sotia sa l-au intampinat pe premierul italian, face mai mult de "o mie de cuvinte".

Potrivit Realiteatea.net, premierul italian a complimentat-o calduros pe Prima Doamna a SUA, spunandu-i ca este extraordinara, in timp ce aceasta a avut o atitudine destul de rezervata fata de Berlusconi. Zambetul larg si gesturile expansive ale premierului, tipic italienesti de altfel, au fost intens comentate de presa internationala, ca sa nu mai vorbim de privirea lui Barack Obama. Surprinsa de aparatele de fotografiat, expresia presedintelui SUA sugereaza ca nu a fost foarte incantat de situatie.

"Scuze Doamna O. (n.r. Michelle Obama), insa orice ai crede despre Silvio Belusconi, nu poti sa o faci atat de evident. Fie strangi mainile tuturora, sau stai acolo si imbratiseaza-l pe bratran (n.r. Berlusconi). Nu poti sa te 'dragostesti' (n.r. smooch) cu Gordon Brown si sa-i dai o doar o strangere de mana lui Silvio", conchid cei de la The Telegraph.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.