Premierul italian Silvio Berlusconi a trecut de toate incercarile, s-a ridicat in urma scandalurilor legate de viata lui privata si, mai mult decat atat, popularitatea sa atat in randul partidului, cat si a poporului nu scade sub 50%.
"Ce ma deranjeaza cel mai mult este ca un om precum Silvio este tratat asa. El a facut atatea lucruri, iar astazi vorbim numai de viata lui privata si nu de realizarile sale", s-a plans a doua lui sotie, Veronica Lario, care i-a cerut divortul in primavara, dupa 19 ani de casnicie.

Toata vara, Berlusconi a incercat sa reia relatiile cu toata familia sa, mai putin cu Veronica. El considera ca nu se mai poate repara nimic din legatura lor, dupa ce fosta sa nevasta l-a acuzat ca a intretinut relatii cu minore, comenteaza cotidianul francez Le Figaro.

Reuniunea cu cei cinci copii ai lui, dintre care doi sunt din prima lui casnicie a fost foarte mediatizata, familia avand un loc important in strategia de comunicare cu opinia publica a premierului italian.

Si biserica se afla printre preocuparile liderului european. Datorita lui Berlusconi, Vaticanul s-a bucurat de multe avantaje, ceea ce a facut Papalitatea sa fie mai intelegatoare si mai putin reticenta la anumite subiecte, cum ar fi pilulele contraceptive. Electoratul catolic il sustine pe Berlusconi, chiar daca nu reprezinta partea cea mai importanta din el.

Desi a avut parte de o gramada de scandaluri cu petreceri si prostituate, premierul italian este de neinlocuit. Pe plan international, el poate parea un bufon, insa in Italia, acesta este apreciat si nu are rival, mai ales ca tara sa trece printr-o perioada foarte grea, fiind foarte divizata din punct de vedere cultural, social si politic.

Astfel, imaginea lui Berlusconi este aceeasi: fara riduri, vesnic zambitoare. El pare ca nu imbatraneste si ca ramane "intepenit" pe prima pozitie in sondaje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.