Liderul libian, colonelul Muammar Gaddafi a prezentat la ONU o propunere prin care cere abolirea Elvetiei dupa disputa dintre el si autoritatile acestui stat din cauza arestarii unuia dintre fii sai de catre autoritatile elvetiene in luna iulie.
El a amenintat cu acesta actiune din iulie, insa joi a si pus-o in practica. Gaddafi vrea ca Elvetia, dupa desfiintare, sa fie impartita intre Franta, Germania si Italia, relateaza cotidianul britanic The Telegraph.

Oricum, o astfel de cerere nu ar ajunge niciodata in fata Consiliului Natiunilor Unite deoarece este impotriva principiilor Cartii ONU, a explicat un oficial al institutiei. Potrivit documentului, nici un stat membru nu poate ameninta suveranitatea altuia.

Acest incident are loc dupa disputa diplomatica dintre Elvetia si Libia, ca urmare a arestarii fiului lui Gaddafi, Hannibal si a sotiei sale, Aline in iulie 2008 deoarece si-au batut servitorii intr-un hotel din Geneva.

Ei au fost retinuti doua zile. Liderul libian s-a razbunat inchizandu-si toate conturile si afacerile in Elvetia, expulzand diplomatii acestei tari si arestand elvetieni in statul pe care il conduce.

Presedintele elvetian Hans-Rudolf Merz a mers pana in capital Libiei, Tripoli, sa-si prezinte scuzele personale, fapt care a infuriat multi conationali, care erau de parere ca statul lor ar trebui sa-si mentina pozitia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.