Autoritatile sanitare americane au recomandat miercuri ca femeile insarcinate si copiii sa figureze printre cele circa 160 de milioane de persoane din Statele Unite (peste 50% din populatia totala) care trebuie vaccinate cu prioritate impotriva gripei porcine in aceasta toamna.
Centrele Federale de Control si Prevenire a Bolilor (CDC) au determinat cinci grupe de populatie, adica 160 de milioane de persoane (peste 50% dintre americani), care sunt supusi la riscuri sau complicatii, informeaza AFP.

"Acestea includ femeile insarcinate, adultii care intra in contact cu copiii cu varste mai mici de sase luni, personalul medical, copiii si tinerii (de la sase luni la 24 de ani) si adulti cu o stare de sanatate fragila", a declarat Anna Schuchat, directoarea centrului pentru imunizari din cadrul CDC.

Potrivit NewsIn, oficialii au subliniat, insa, ca nu vor fi disponibile decat 120 de milioane de doze de vaccin disponibile pana in octombrie. In plus, este posibil ca vaccinul sa necesite injectarea a doua doze.

"Pentru gripa sezoniera, recomandam vaccinarea a 80% din tara, dar nu reusim, in general, decat pentru 40% din populatie", a spus aceasta. Daca rata de participare la campania de vaccinare impotriva gripei porcine, care se face pe baza de voluntariat, este similara celei pentru gripa sezoniera, nu vor exista suficiente doze, a explicat Schuchat.

Oficialii au identificat si un grup prioritar, de 41 de milioane de persoane, care vor fi vaccinati primii. Din acest grup restrans fac parte femeile insarcinate, adultii care intra in contact cu copii mai mici de sase luni, pentru ca bebelusii nu pot fi vaccinati, copiii cu varste intre sase luni si patru ani si cei cu varste intre cinci si 18 ani cu probleme medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.