Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad l-a atentionat joi personal pe presedintele american Barack Obama sa nu se mai implice in afacerile interne ale Iranului, a anuntat agentia de presa FARS, citata de AFP.
"Sper ca veti evita sa va implicati in afacerile Iranului si va veti exprima regrete astfel incat poporul iranian sa fie informat", a declarat Ahmadinejad.

Potrivit NewsIn, presedintele american Barack Obama si-a inasprit marti, intr-o conferinta de presa, tonul impotriva regimului de la Teheran, condamnand reprimarea manifestatiilor postelectorale si respingand acuzatiile de ingerinta formulate de autoritatile de la Teheran. "Condamn cu fermitate actiunile violente si ma asociez americanilor in doliu pentru a plange fiecare viata nevinovata pierduta", a declarat el.

Liderul de la Casa Alba a regretat ca puterea iraniana acuza "Statele Unite si alte (tari occidentale - n.red.) ca se afla la originea manifestatiilor care au avut loc dupa alegerile prezidentiale" din 12 iunie. "Am spus clar ca Statele Unite respecta suveranitatea Republicii Islamice a Iranului si ca nu exista ingerinte in afacerile iraniene", a subliniat el.

In prezent, Statele Unite "asteapta sa vada cum vor evolua lucrurile in Iran", pentru a stabili cum va influenta aceasta criza atitudinea regimului islamic pe scena internationala, a subliniat Obama.

"Obama a facut o greseala spunand aceste lucruri (...) intrebarea noastra este de ce a cazut in aceasta capcana si a spus lucruri pe care obisnuia sa le spuna (fostul presedinte George W. - n.red) Bush", a spus Ahmadinejad, potrivit Reuters.

Cel putin 17 iranieni au fost ucisi si mai multe sute au fost arestati in cursul acestor proteste, in care este pusa sub semnul intrebarii legitimitatea realegerii lui Ahmadinejad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.