Un important rabin sefard a indemnat luni populatia sa tina post timp de o zi si sa se roage pentru a impiedica raspandirea gripei porcine in Israel, transmite AFP.
"Invitam pe oricine poate sa tina post joi si sa rosteasca multe rugaciuni", scrie rabinul Shlomo Amar intr-o scrisoare. "Fiecare are sarcina de a-si revizui comportamentul si de a se intoarce la Dumnezeu din tot sufletul si de as tudia Tora, iar apoi Dumnezeu ne va ierta", spune rabinul.

Citind din scrierile talmudice, Shlomo Amar il mentioneaza pe un alt rabin care, informat dinainte ca "este o gripa printre porci, a ordonat imediat (sa se tina - n.red.) post pentru ca viscerele si sistemul digestiv al porcilor sunt la fel ca cele ale omului".

Potrivit NewsIn, Israelul a confirmat duminica cel de-al patrulea caz de gripa porcina pe teritoriul sau. Ierusalimul a luat masuri stricte in aeroporturi si la frontiere pentru a controla calatorii care sosesc in special din Mexic, locul unde a izbucnit epidemia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.