Lucratorii de la Vama Leuseni selecteaza cetatenii romani care doresc sa intre in Republica Moldova, iar persoanele care le trezesc suspiciuni sau care, in opinia lor, nu isi pot justifica prezenta la Chisinau sunt intoarse de la granita, transmite NewsIn.

Dupa ce vamile au fost redeschise ieri, in jurul orei 13.00 si activitatea a fost reluata, unii cetateni romani care s-au prezentat in Vama Leuseni au fost lasati sa treaca, iar altii, majoritatea jurnalisti, au fost intorsi din drum. Cetatenii romani carora nu li s-a permis accesul au povestit ca nu au primit nicio explicatie, li s-a spus pur si simplu sa paraseasca Vama Leuseni si sa se intoarca de unde au venit.

Un autocar cu 20 de studenti moldoveni care studiaza in Romania se afla de mai bine de 20 de ore pe drum, incercand sa intre in Republica Moldova. Autocarul, care efectueaza curse zilnic, pe traseul Cluj-Targu Mures-Piatra Neamt-Iasi-Sculeni-Chisinau, a incercat, in cursul noptii de marti spre miercuri, sa treaca in Moldova prin cinci puncte vamale, dar nu a reusit. Autocarul cu grupul de studenti a trecut prin Vama Albita, imediat dupa redeschiderea vamilor, dar a fost oprit la Vama Leuseni, vamesii moldoveni recomandandu-le sa mearga la vama Sculeni.

La Vama Leuseni din Republica Moldova activitatea a fost reluata, miercuri, incepand cu ora 12.40, au anuntat reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politie de Frontiera (IJPF) Vaslui.

Purtatorul de cuvant al IJPF Vaslui, subcomisar Manuel Nacu, a precizat ca lucratorilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita li s-a comunicat telefonic, de la Vama Leuseni, ca activitatea a fost reluata, fara a se specifica insa daca accesul este permis si cetatenilor romani.

Nacu a adaugat ca, in momentul in care activitatea a fost reluata, in Vama Albita se aflau peste zece autoturisme in care erau atat cetateni romani, cat si moldoveni, care asteptau sa treaca in Republica Moldova.

In ultimele doua zile, aproximativ 50 de cetateni romani au fost intorsi de la Vama Leuseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.