Romania nu a activat formula de expulzare a atasatului militar al Ambasadei Ucrainei si a consilierului sau, cei doi parasind Romania pentru ca si-au incheiat mandatul, potrivit unor surse citate de NewsIn.

Atasatul militar al Ambasadei Ucrainei, Serghii Ilnitskii, si consilierul sau au parasit Romania pentru ca si-au terminat mandatul. Romania nu are nicio implicare in plecarea acestora din tara, nefiind activata formulare de expulzare, au explicat surse bine informate despre situatia creata pe plan diplomatic intre Ucraina si Romania dupa dezvaluirea unui scandal de spionaj la Bucuresti. In plus, au spus sursele NewsIn, acest scandal este instrumentat politic de la Kiev, iar la mijloc exista alta miza decat cea a relatiilor bilaterale romano-ucrainene, mai exact, interese politice interne.

Ucraina acuza Romania ca nu a respectat procedurile diplomatice

Romania nici macar nu a sugerat Kievului sa ii retraga pe cei doi oficiali de la Ambasada de la Bucuresti, autoritatile ucrainene autosesizandu-se rapid si facand demersurile necesare pentru ca mandatul celor doi in Romania sa inceteze, fara implicarea autoritatilor de la Bucuresti. Orice alte informatii care vin de la Kiev prin mass-media sau pe alta cale sunt neconforme cu faptele intamplate in realitate.

Editia online a cotidianului Ukrainskaia Pravda a relatat mai devrema ca Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe intentioneaza sa expulzeze doi diplomati romani din Ucraina.

Contactata de NewsIn, Ambasada Romaniei la Kiev nu a putut oferi nicio informatie, precizand ca ambasadorul Traian Hristea este plecat o saptamana din Kiev, iar de la serviciul de presa nu este nimeni disponibil.

Ucraina a rupt oficial tacerea joi si a recunoscut ca exista un scandal de spionaj intre Kiev si Bucuresti, ministrul apararii Iuri Ehanurov declarand ca tara sa va da Romaniei un raspuns adecvat. Iuri Ehanurov a declarat joi ca raspunsul partii ucrainene la acuzatiile de spionaj aduse de partea romana va fi adecvat, potrivit agentiei RBK. Ehanurov a spus ca raspunsul va fi dat in scurt timp.

Agentia UNIAN, citata de site-ul Glavred, afirma ca ministrul apararii a evitat sa raspunda la intrebarea daca Ucraina intentioneaza sa expulzeze doi atasati militari romani din Ucraina. Cu toate acestea, mai multe portaluri ucrainene de stiri sustin ca Ucraina va recomanda Romaniei sa-si retraga doi atasati militari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.