Studiourile Sony Pictures si Warner Brothers sunt interesate de realizarea unui film despre operatiunea de salvare din captivitate a fostei candidate la presedintia Columbiei, Ingrid Betancourt.

Filmul va fi adaptat dupa cartea scriitorului columbian Juan Carlos Torres, care este fidela versiunii oficiale a evenimentelor.

"Reprezentantii Sony Pictures au venit aici (in Columbia, n.r.) si au prezentat un proiect foarte avansat. De asemenea, au venit si cei de la Warner Brothers. Le-am oferit intreaga noastra colaborare", a declarat ministrul columbian al Apararii, Juan Manuel Santos.

Ingrid Betancourt, politician cu dubla cetatenie franco-columbiana, in varsta de 47 de ani, a fost tinuta ostatec vreme de sase ani de catre grupul de gherila columbian, FARC, si a fost eliberata, impreuna cu trei americani si 11 membri ai fortelor de securitate columbiene, in urma unei interventii militare controversate, in luna iulie a anului 2008, numita Operation Jaque, cand membrii serviciilor de informatii ale armatei columbiei s-au infiltrat in comandamentul miscarii de gherila.

Agentii armatei columbiene, care au facut cursuri de actorie, au reusit sa ii convinga pe paznicii ostaticilor ca liderul FARC, Alfonso Cano, si-a dat acordul pentru transferarea ostaticilor cu elicopterul catre o alta tabara, sub escorta umanitara internationala, potrivit Guvernului.

In elicopter, militarii columbieni i-au neutralizat pe membrii gherilei si au informat ostaticii sa sunt liberi. Operatiunea de salvare a fost filmata de un membru al echipei de commando a armatei columbiene, care se prezentase drept jurnalist.

Dupa finalizarea cu succes a operatiunii, si regizorul columbian Simon Brand a anuntat ca va turna un film despre operatiunea militara care a permis eliberarea lui Ingrid Betancourt si a celorlalti 14 ostatici, sperand intr-o colaborare cu producatori de la Hollywood.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.