Echipa presedintelui ales al SUA, Barack Obama, a renuntat la politica de a obliga marii producatori de petrol si gaze naturale sa plateasca impozit pentru profiturile imprevizibile, fapt care a cauzat multa nemultumire in randul liberalilor si a micilor intreprinderi.
Prima data a aparut in Houston Chronicle o referire la abandonarea politicii pe care Obama a accentuat-o foarte mult pe timpul campaniei datorita cresterii pretului gazelor. Apoi a fost postata pe site-ul echipei noului presedinte un anunt, conform careia “Presedintele ales Barack Obama a renuntat la propunerea prin care impune companiilor producatoare de petrol si gaze naturale sa plateasca o noua taxa pentru profiturile imprevizibile”, informeaza The Huffington Post.

Echipa de tranzitie a lui Obama a adus la cunostinta renuntarea la acesta politica marti prin acest anunt, dupa ce un grup de mici intreprinzatori au descoperit ca propunerea, atat de “trambitata” in campanie a disparut de pe pagina de internet a administratiei.

“Presedintele ales Barack Obama a sustinut aceasta politica deoarece pretul la petrol era de 80$ pe baril”, scrie in anunt. “Acum pretul este sub acesta si se asteapta sa ramana asa”.

Aceasta decizie a creat foarte multa nemultumire si dezamagire printre micii intreprinzatori. Acestia si-au exprimat dezacordul prin diverse forme. Pe blogul liberal al Companiei “For America's Future”, David Sirota se intreaba de ce nu este aceasta taxa impusa, daca tot pretul petrolului este scazut. Pretul scazut este o dovada ca e mai greu sa existe profituri imprevizibile. Un alt blog, al firmei "Mother Jones" poarta titlul “Si-a incalcat Barack Obama pentru prima data o promisiune din campanie?”.

American Small Business League (Liga Micilor Intreprinderi din America) a transmis chiar un comunicat de presa in care constata ca eliminarea atat de rapid a propunerii este un indiciu ca marile corporatii si-au demonstrat abilitatea de a influenta administratia Obama.

Oricum presedintele ales, Barack Obama datoreaza poporului american o explicatie referitoare la scoaterea de pe agenda a acestei promisiuni din campanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.