Sapte filiale ale bancii Chase din Phoenix si sediul ziarului New York Times au primit plicuri cu un praf alb suspect, miercuri, incidente care intervin dupa altele de acest gen, informeaza NewsIn.

Mai mult de 45 de scrisori de amenintare au fost primite luni de institutii financiare din cel putin 11 state, a spus purtatorul de cuvant FBI Richard Kolko. "Majoritatea scrisorilor contineau un praf alb si o nota de amenintare", a precizat el.

Pana acum nu a fost depistata nicio substanta amenintatoare, dar sunt efectuate teste in continuare.

Autoritatile americane sunt in alerta dupa ce in 2001 plicuri care contineau bacilul antrax au fost primite de organisme din presa, provocand decesul a cinci persoane.

Intrebat daca plicurile primite de banci au fost trimise de acelasi expeditor, Kolko a spus ca "in mod clar exista un element comun".

Purtatorul de cuvant al New York Times, Catherine Mathis, a declarat ca politia a fost chemata dupa ce un angajat de la etajul 13 al cladirii a deschis un plic adresat ziarului. "In plic era un praf alb, granulos", a explicat ea.

In Phoenix, niciun angajat al bancilor nu a prezentat simptome suspecte. Un purtator de cuvant al declarat ca nu toate plicurile primite de banci au fost deschise, pentru ca angajatii au fost alertati.
Purtatorul de cuvant al FBI, Manuel Johnson, a declarat ca este prematur sa se faca o legatura intre plicurile primite si celelalte incidente.

Plicuri cu praf suspect au fost primite pana acum de filiale din Arizona, California, Colorado, Georgia, Illinois, New Jersey, New York, Ohio, Oklahoma, Texas si Washington, D.C.

JPMorgan Chase & Co a devenit recent cea mai mare banca din SUA. Banca a achizitionat agresiv active, in timp ce sistemul financiar slabea, inclusiv active ale Washington Mutual Inc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.