Dorul de cei dragi, disparuti prea devreme dintre noi, ne face, uneori, capabili de gesturi greu de inteles, in speranta ca, astfel, vom reusi sa pastram mai aproape de noi amintirile.
Unii aleg sa poarte cenusa rudelor la gat, o tin in urna, pe semineu, sau o transforma in... ceainic, asa cum s-a gandit un englez in varsta de 54 de ani, al carui tata a murit in urma cu mai bine de zece ani. John Lowndes spune ca e convins ca, de acolo de unde este, tatal sau, mare amator de ceai, ar fi incantat de gestul sau. Obiectul nu a fost inaugurat inca, britanicul asteptandu-i la ceai, pentru o ocazie cu totul si cu totul speciala, si pe cel doi nepoti ai batranului transformat in ceainic.

Barbatul spune ca tanjeste dupa orele pe care le petrecea in compania tatalui sau, seara, in gradina casei lor din Broad Haven, Pembrokeshire. Beau impreuna o ceasca de ceai si vorbeau, relaxati, despre orice li se intamplase pe parcursul acelei zile. De zece ani incoace, insa, nu trece o zi fara sa nu se gandeasca la acele momente, si sa isi doreasca sa intoarca timpul. E constient ca acest lucru nu este posibil, insa, spune ca a gasit o solutie compensatorie. Ideea, considerata de unii cel putin iesita din comun, a constat in folosirea cenusei parintelui disparut in material pentru confectionarea unui ceainic. "Cred ca tata m-ar intelege", sustine englezul. Omul spune ca a avut o relatie extrem de speciala cu parintele sau, pe care l-a luat sa locuiasca in aceeasi casa cu el si cu sotia sa, Gwen, in ziua cand tinerii au decis sa formeze o familie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.