Coaforii prezinta un risc crescut de cancer din cauza colorantilor si a altor produse chimice pe care le utilizeaza, potrivit Centrului international de cercetari asupra cancerului (CIRC), agentia specializata din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
CIRC “confirma” astfel ca cele câteva milioane de coafori, coafeze si frizeri din lume au o meserie catalogata drept “posibil” cancerigena. Barbatii care practica aceasta meserie prezinta o probabilitate scazuta, dar reala, de cancer al vezicii urinare, un risc care este mai putin marcat în cazul coafezelor.

În schimb, expertii care s-au reunit la Lyon în februarie nu au gasit argumente epidemiologice în privinta unui posibil risc de cancer la persoanele care îsi vopsesc singure parul. Aproximativ 35% dintre femei si 10% dintre barbati, din Europa, Japonia si SUA, îsi vopsesc parul. 17 experti din sapte tari s-au reunit în februarie la Lyon si au trecut în revista datele colectate despre mai multe produse chimice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.