Descoperire. Cercetatorii britanici cred ca substantele chimice din componenta produselor cosmetice provoaca modificarea exagerata a dimensiunii bustului
Poate parea exagerat, dar cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca rujul are o contributie importanta la marirea sanilor, relateaza "Daily Mail".

Contrariati ca, in mai putin de zece ani, britanicele au ajuns sa poarte sutiene cupa 36C, un salt spectaculos de la 34 B, oamenii de stiinta din Marea Britanie au demarat un studiu de anvergura care a implicat participarea mai multor medici, chimisti si dieteticieni de renume.

In urma cercetarilor aprofundate a rezultat ca responsabile pentru cresterea semnificativa a dimensiunii bustului sunt modificarile hormonale, provocate de anumite substante chimice, denumite generic xeno-estrogeni. Rujul, un produs cosmetic folosit zilnic de majoritatea femeilor, contine xeno-estrogeni, au remarcat cercetatorii. "Numeroase substante chimice, printre care se numara chiar si apa, sarea ori alcoolul, au puterea de a produce modificari ale sistemului hormonal. In plus, nu trebuie sa uitam ca femeile din ziua de astazi consuma zilnic un adevarat cocktail de toxine. Multe produse, de la rujuri, tampoane si pana la spermicide, contin xeno-estrogeni, pe care femeile ii aplica direct pe piele. Acest tip de estrogeni este foarte periculos pentru ca se "depoziteaza" direct pe trupul nostru", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului Britanic pentru Mediu, Alimentatie si Probleme Rurale (DBMAPR). Opinia sa a fost sustinuta si de nutritionistul Marilyn Glenville. Periculos sau nu, britanicele sunt incantate de noul lor aspect.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.