Un barbat din Rusia traieste fara nici o problema fara ca inima sa-i bata. Nikolai Mikhalniciuk este a treia persoana din lume care traieste fara puls, celelalte doua traind in Brazilia si Japonia. Doctorii afirma ca acest lucru este posibil pentru ca vasele de sange sunt indeajuns de elastice sa inlocuiasca inima in circulatia sangelui, scrie cotidianul Pravda. Acesti oameni trebuie sa se fereasca de orice emotii.

Nikolai Mikhalniciuk a suferit in urma cu cativa ani un atac de cord din cauza faptului ca sotia sa aflase ca el are o relatie extraconjugala si voia sa-l paraseasca. A fost dus de urgenta la spital, unde doctorii i-au spus ca rezultatele electrocardiogramei sunt iesite din comun. La un test de analize mai atente, doctorii au observat ca inima barbatului nu mai batea, desi sangele circula prin organism. Organismul barbatului functiona conform unor reguli pe care doctorii din orasul Saratov le considerau imposibile. Dupa mai multe analize, medicii au recunoscut ca sunt neputinciosi si l-au externat pe barbat.

"Cand doctorii mi-au spus ca inima nu imi mai bate am fost socat. imi era teama sa merg si chiar sa respir. Eram panicat tot timpul: ma gandeam doar la faptul ca sangele nu o sa mai circule prin vene si ca o sa mor. Pe urma m-am obisnuit. Acum abia imi mai amintesc de acest lucru", a declarat Nikolai Mikhalniciuk citat de cotidianul Pravda. Dupa ce a aflat diagnosticul, barbatul s-a despartit de sotia sa si a cunoscut pe altcineva. "imi era frica sa o ating. Numai la lucrul acesta ma gandeam, pentru ca imi era teama ca orice emotie pozitiva sau negativa mi-ar fi mortala", a afirmat Mikhalniciuk. Vitali Levitski, profesor la Institutul de Cardiologie din Moscova, a declarat pentru Pravda ca astfel de afectiuni sunt posibile si ca Mikhalniciuk este a treia persoana din lume care sufera de aceasta boala.

"Inca doua persoane sufera de aceeasi boala si traiesc in Brazilia si Japonia. Vasele de sange ale inimii sunt destul de elastice pentru a putea prelua functiile cordului. De aceea Nikolai inca traieste. O asemenea afectiune a aparut in urma stresului pe care l-a suportat la un moment dat", a declarat profesorul Levitski. Fenomenul extrem de ciudat a fost descoperit prima oara la o clinica din Viena, in Austria, in anii 1950.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.