Locuitorii unui district din Uganda pot rasufla usurati dupa ce autoritatile au reusit sa captureze un crocodil care a mancat pana acum nu mai putin de 83 de oameni. in urma cu 20 de ani districtul Bugiri, de pe malul Lacului Victoria, a inceput sa fie bantuit de o serie de disparitii misterioase. Zeci de ani nimeni nu a reusit sa identifice "criminalul".

Pentru ca printre cei disparuti se numarau in special pescari si oameni care veneau sa scoata apa din Lacul Victoria, s-a presupus ca "vinovatul" ar fi un animal salbatic care traieste in zona. La cativa ani dupa primele disparitii, autoritatile au ajuns la concluzia ca ar fi vorba de un crocodil foarte agresiv. Timp de 20 de ani reptila a reusit sa manance 83 de persoane.

Dupa unele estimari, acest crocodil ar fi animalul salbatic care a produs cele mai multe victime pana sa fie capturat. Specialistii consultati de autoritatile ugandeze au declarat ca bestia de cinci metri lungime si o care cantarea o tona ar avea varsta de aproximativ 60 de ani. Pentru capturarea animalului, oamenii de stiinta au format o echipa cu paznicii din zona. Operatiunea de localizare a reptilei ucigase a durat mai mult de trei zile. in cele din urma, "bestia" a fost capturata in districtul Bugiri, pe malul celui mai mare lac din Africa, Victoria.

"Majoritatea locuitorilor din satul Luganga ne-au cerut sa omoram reptila dupa ce paznicii au reusit sa o captureze. Este responsabilitatea noastra sa indepartam pericolul din aceasta zona", a declarat pentru agentia Reuters purtatorul de cuvant al Autoritatii pentru protectia vietii salbatice, Lilian Nsubuga. Dupa ce a fost prinsa, reptila ucigasa a fost dusa la o ferma de cocodili. Specialistii afirma atacurile crocodililor sunt declansate de oamenii care se aventureaza prea mult in teritoriul reptilelor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.