O echipa de 13 medici egipteni a reusit sa indeparteze cel de-al doilea cap al unei fetite in virsta de 10 luni, care se nascuse avind lipit de teasta capul unei surori gemene, incomplet dezvoltata. Manar Maged s-a nascut cu o boala extrem de rara - craniopagus parasiticus - care apare in momentul in care embrionul incepe sa se divida pentru a forma doi gemeni identici, insa procesul nu se finalizeaza.

Ca si in cazul unei fetite care a murit in urma cu un an in Republica Dominicana, cel de-al doilea geaman siamez nu avea corp. Capul care a fost indepartat avea trasaturi cit se poate de normale si putea clipi si zimbi, insa medicii au estimat ca nu avea o viata independenta.
Operatia a durat 13 ore pentru ca medicii din Benha (localitate de provincie situata la 40 de kilometri nord de Cairo) au separat creierul lui Manar de celalalt cap in etape, fiind atenti in acelasi timp ca inima micutei sa nu cedeze din cauza cantitatii suplimentare de singe. Unul dintre pediatrii spitalului de copii din Benha a declarat ca micuta Manar isi poate misca toate cele patru membre si a fost stabilizata dupa citeva ore in care s-a aflat in stare grava, cu tensiune arteriala instabila si febra mare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.