Barbatii s-ar putea sa se supere pe un grup de cercetatori americani care argumenteaza ca sexul este la fel de placut, cu sau fara prezervativ.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista Journal of Sexual Medicine. Mii de femei si de barbati de orientare heterosexuala au participat la sondajul online din cadrul studiului si au catalogat "sexul sigur" ca fiind "foarte placut si excitant".

Actul sexual cu prezervativ a primit aceleasi note precum cel fara prezervativ, scrie medicaldaily.com.

In plus, rezultatele cercetarii au aratat ca barbatii nu au probleme in a mentine o erectie daca poarta prezervativ sau daca folosesc lubrifiant. Cercetatorii spera ca rezultatele vor fi folosite in promovarea sexului protejat.

Sondajul a mai demonstrat ca exista o lacuna de cunoastere in randul femeilor in privinta prezervativelor: 22,3% dintre respondente nu cunosteau din ce este fabricat un prezervativ, spre deosebire de 8,9% dintre barbati.

"Trebuie sa intelegem cum sunt folosite produsele de protectie (sau de ce se evita utilizarea lor) si cum aceste produse contribuie la protectia dar si la placerea partenerilor in decursul experientelor sale sexuale", a declarat Dr. Debby Herbenick, din cadrul School of Public Health-Bloomington, Universitatea Indiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.