Wayne Carver, medicul-sef legist din Connecticut, va studia material genetic de la Adam Lanza, in incercarea de a gasi o explicatie pentru atacul sangeros de la scoala Sandy Hook.

"Voi explora cu departamentul de genetica ce ar putea sa fie posibil, daca este ceva posibil. Exista vreo boala identificabila care sa fie asociata cu un astfel de comportament", a explicat medicul legist.

Conform relatarilor, Adam Lanza sufera de o forma de autism, cel mai probabil sindromul Asperger dar expertii se indoiesc ca asta reprezinta o explicatie pentru actiunile violente ale tanarului, deoarece violenta nu reprezinta un simptom al sindromului respectiv.

Nu exista cercetari concludente privind legatura dintre violenta si ADN. Cea mai puternica legatura s-a gasit in gena MAOA. Copiii care poseda aceasta gena ar fi mai predispusi la violenta, dar instinctul se activeaza numai in cazurile de abuzuri, ceea ce inseamna ca majoritatea copiilor cu aceasta gena nu devin violenti. Adam Lanza nu ar fi fost victima unor abuzuri, scrie medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.