Un studiu francez despre homofobie arata ca homosexualii sunt supusi discriminarii sexuale pe plan salarial.



Doi profesori la Universitatea din Evry-Val-d'Essonne, Thierry Laurent si Ferhat Mihoubi, au facut un studiu in urma caruia au descoperit ca homosexualii sunt discriminati pe plan salarial in raport cu heterosexualii, dar nu si lesbienele.

Conform studiului, homosexualii (care au un salariu mai mic cu 6,2 % in sectorul privat si cu 5,5 % in sectorul public) sunt perceputi de angajatori ca avand o productivitate redusa, fata de heterosexuali, de cele mai multe ori din cauza problemelor de sanatate (in principiu legate de SIDA).

Pe de cealalta parte, lesbienele, in raport cu femeile heterosexuale, sunt vazute ca fiind mai agresive, dinamice si cu anumite caracteristici mai masculine, lucru care duce la caracter productiv mai accentuat. Diferenta salariala este in favoarea lor in sectorul privat (+2 %), iar in sectorul public este nula.

Aceasta discriminare, care constituie un delict penal, 'este foarte nefasta pentru intreprindere, care risca sa piarda adevarate talente din cauza unor motive neintemeiate', spune economistul. Din 2005, totusi, 'toate marile intreprinderi au creat servicii caracterizate prin diversitate', constata Laurent, potrivit realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.