Un antropolog britanic sugereaza ca domesticirea cainelui a fost motivul pentru care Homo Sapiens a reusit sa invinga in razboiul evolutiei cu Neanderthalii.

In urma cu 32.000 de ani, omul si cainii au format o legatura trainica. Aceasta legatura a ajutat Homo Sapiens sa invinta principalul sau competitor, Homo Neanderthal, scrie dailymail.co.uk.

Pat Shipman argumenteaza ca prima unealta la dispozitia Homo Sapiens a fost animalul sau de companie si asta i-a garantat succesul in randul "primatelor" inteligente. Cainele nu a oferit doar companie, ci i-a ajutat pe oameni sa-si pastreze energia in timpul si dupa vanatoare.

Cainii ne-au influentat modul de comunicare. Oamenii si cainii sunt singurele animale care au "albul ochilor" proeminent si urmaresc privirea celui la care se uita. Acest obicei nu a mai fost gasit la alte specii, iar antropologul argumenteaza ca in timp, oamenii si cainii s-au invatat sa-si citeasca limbajul corporal.

"Animalele nu ne-au ajutat evolutia. Ne-au influentat-o intr-un mod esential. Relatia noastra cu ei ne-a facut oameni", argumenteaza Pat Shipman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.