La un secol dupa scufundarea vasului Titanic, oamenii de stiinta au identificat o cauza dezastrului: Luna. Afla care este legatura intre satelitul natural al Pamantului.

In luna aprilie se implinesc 100 de ani de la scufundarea vasului Titanic, petrecuta in urma unei coliziuni cu un iceberg, asa cum stie toata lumea pana in ziua de astazi. Insa, oamenii de stiinta au identificat o noua ipoteza pentru acest eveniment nefericit.

"Conexiunea lunara pe care am identificat-o poate explica de ce un numar neobisnuit de mare de aisberguri au ajuns in calea Titanicului”, afirma Donald Olson, fizician la Universitatea Texas State, conform descopera.ro.

Cercetatorii condusi de Donald Olson au investigat o ipoteza lansata de cercetatorul Fergus Wood, care sustinea ca in ianuarie 1912 Luna s-a apropiat foarte mult de Pamant, provocand maree neobisnuit de mari, ce au impins spre sud un numar mare de aisberguri din zona Groenlandei.

Analiza efectuata de Olson l-a facut pe acesta sa descopere ca pe 4 ianuarie 1912 a avut loc un eveniment extrem de rar, Luna si Soarele aliniindu-se astfel incat atractia lor gravitationala a fost amplificata. In acelasi timp, Luna s-a aflat extrem de aproape de Terra, asa cum nu mai fusese de 1.400 de ani. Mai mult de atat, in ziua precedenta a fost inregistrata cea mai mare apropiere dintre Terra si Soare a acelui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.