Doua fetite siameze din Pitesti, unite in zona toracelui si a abdomenului s-au nascut, luni, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti. Acestea au fost mutate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Cele doua fetite cantaresc impreuna 2 kilograme si 800 de grame. Corina Matei, medic neonatolog la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, a declarat ca nasterea a fost "spontana", si nu prin cezariana, intrucat femeia a venit in travaliu la maternitate, nefiind probleme in timpul nasterii, scrie Realitatea.net.

"Unele malformatii se depisteaza greu. Se stia ca este o nastere dificila, la 34 - 35 de saptamani, a fost o nastere spontana, femeia venind cu travaliul declansat, iar medicul obstetrician a scos bine fetitele, nefiind nicio problema", a spus medicul Corina Matei, conform HotNews.ro.

Aceasta a precizat ca siamezele au ficat comun si ca se pare ca au doua inimi, separate, dar totusi unite, starea lor nefiind una buna

"Fetitele sunt lipite in zona toracelui si a abdomenului, se pare ca se confirma ca au ficat comun, se pare ca inimile sunt doua, separate, dar totusi lipite, iar investigatiile sunt in curs", a mai afirmat Corina Matei, potrivit EVZ.ro.

Potrivit sursei citate, medicii pitesteni au preferat sa le transfere pe fetite la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, in conditiile in care la Pitesti exista posibilitatea de ingrijire, dar nu si de investigatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.