Un nou studiu stiintific scoate la iveala concluzii ingrijoratoare pentru viitorul planetei noastre. Afla care sunt ele.

Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta spune ca Pamantul va intra in curand in faliment ecologic pentru ca oamenii consuma in noua luni de zile mai mult decat planeta ar putea inlocui in 12 luni.

“Este ca si cum am cheltui salariul un an in 9 luni. Este adevarat ca putem trai din economiile facute, dar, an dupa an, se vor termina si acestea”, a explicat Mathis Wackernagel, presedintele ecologistilor de la Global Footprint Network, citeaza Associated Press.

Potrivit studiului, daca omenirea isi va pastra ritmul de consum, pentru a-si acoperi nevoile, oamenii vor avea nevoie de o alta Terra pana in anul 2030. In prezent, oamenii pot consuma mai multa apa, mancare, si alte resure mai repede decat poate Pamantul regenera. Nici datele nu ajuta foarte tare, populatia planetei ajungand la pragul de 7 miliarde in 2011, asteptandu-se ca pana la jumatatea secolului va ajunge la 9 miliarde.

In acelasi timp, cantitatile de carbon, noxe si fertilizanti chimici emise sunt mai mari decat poate asimila atmosfera.

Potrivit acestui grup de cercetatori, cel mai mare consumator este SUA – si am avea nevoie de 5 planete ca a noastra pentru a ne satisface nevoile in ritmul lor de consum, si cel mai mic este India – daca am avea stilul lor de viata, Terra ar avea o durata de viata mai lunga.

Un studiu realizat in 2008 de World Wide Fund a scos la iveala ca Pamantul va muri in 2030.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.