O fetita, in varsta de doi ani, din China a fost lovita de doua masini si timp de cateva minute bune a zacut pe strada fara ca nimeni sa o bage in seama, cu toate ca pe langa ea au trecut 18 persoane.

Accidentul a fost surprins de o camera de supraveghere si imaginile au socat peste un miliard de oameni din intreaga lume.

Inregistrarea arata cand fetita a fost calcata de prima masina. Soferul isi da seama ca a lovit ceva si a oprit timp de o secunda, dupa care a pornit masina si a trecut cu rotile din spate peste corpul micutei.

Aflata in agonie, copila nu a fost ajutata de nimeni, desi in imagini se vede ca mai multe persoane trec pe langa ea. Dupa putin timp, micuta este calcata de o alta masina si nici de aceasta data nimeni nu se opreste sa o ajute.

In total, 18 persoane au trecut pe langa copil si nimeni nu a facut nimic. Dupa cateva minute o femeie (cea de-a 19-a persoana care trece pe langa fetita) o trage pe aceasta pe marginea drumului.

Ajunsa la spital, micuta Yue Yue s-a luptat intre viata si moarte, insa acum medicii spun ca aceasta incepe sa-si simta mainile si reuseste sa respire mai bine, cu ajutorul unui aparat, scrie DailyMail.

Desi ritmul cardiac s-a stabilizat, viata ei este inca in pericol si exista riscul sa fi suferit leziuni cerebrale foarte grave.

Cei doi soferi care au lovit fetita au fost arestati, insa opinia publica critica atat nepasarea soferilor cat si a oamenilor care au trecut pe langa copil.

Presa din China scrie ca unul dintre soferi a lovit fetita din neatentie pentru ca vorbea la telefon. Imediat dupa ce a fost arestat, acesta a incercat sa-l mituiasca pe tatal micutei, sperand sa scape de acuzatii.

“Cand mi-am dat seama ca am lovit pe cineva, prima mea reactie a fost sa ma dau jos din masina si sa vad cine este, dar cand am observant sa deja sangera am decis sa merg mai departe si sa fug, vazand ca nu era niciun martor”, a declarat soferul.



Autoritatile chineze au recompensat-o pe femeia care a ajutat fetitta cu 1.570 dolari iar familia micutei a primit de la o companie suma de 7.500 de dolari.

Site-ul de socializare Sina Weibo a strans peste patru milioane de comentarii la povestetea micutei prezentata cu titlul :”Stop indiferentei” .

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Multi chinezi ezita sa-si ajute semenii, deoarece legea ii transforma pe bunii samariteni in vinovati si uneori sunt obligati sa plateasca despagubiri victimei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.