Din dorinta de a fi eco sau de a fi mai blanzi cu tesaturile, majoritatea oamenilor spala hainele la temperaturi foarte mici.

Aceast lucru este incurajat si de anumite firme de detergenti care incurajeaza spalatul hainelor cu apa rece, insa un raport al Forumului International de Stiinta arata ca astfel pot ramane pe haine bacterii si microbi ce iti pun in pericol viata, scrie DailyMail.

Profesorul Sally Bloomfield, de la Scoala Londoneza de Igiena si Medicina, sustine ca este nevoie de o campanie de educare a consumatorilor pentru a-i pune in tema cu riscurile la care se expun cand seteaza o temperatura mica la masina de spalat rufe.

“Dupa ce spalam hainele, acestea nu trebuie sa fie doar curate, ci si igienizate”, a declarat Sally, care sustine ca Stafilococul auriu, care provoaca infectii ale tractului urinar si pneumonie, poate trai pana la 40 de grade fara probleme.

Dr Lisa Ackerley a adaugat ca daca pui in masina de spalat hainele cu care mergi la serviciu impreuna cu lenjeria intima, vei avea cu siguranta pe imbracaminte E. coli sau salmonella. De asemenea, acesta avertizeaza ca iarna este foarte usor sa raspandesti virusurile specifice racelii sau gripei daca nu speli hainele la temperaturi ridicate.

Si expertii in alergii sunt ingrijoarti cu privire la spalatul hainelor la temperaturi reduse deoarece studiile arata ca acarienii sunt distrusi doar la temperaturi de peste 60 de grade.

Pe scurt, nu amesteca in masina de spalata hainele de casa cu cele de strada sau prosoapele de bucatarie si fa o selectie inainte de a da drumu la masina de spalat.

In plus, nu uitati ca hainele bebelusilor nu trebuie spalate cu cele ale adultilor iar daca cineva din familie este racit nu spalati la temperaturi de sub 60 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.