Potrivit Natiunilor Unite, populatia lumii va ajunge la 7 miliarde de oameni in doar cateva zile.

Copilul cu numarul 7.000.000.000 se va naste, cel mai probabil, in regiunea Asiei sau a Pacificului, datorita ritmului accelerat de crestere a populatiei din aceasta parte a lumii, scrie DailyMail.

Acum 12 ani, populatia lumii a atins cifra de 6 miliarde, ia restimarile arata ca pana in 2025 populatia lumii va creste la 8 miliarde. Pana la sfarsitul secolului, ne putem astepta sa fim 10 miliarde de oameni pe planeta.

Expertii spun ca actualul ritm de crestere a populatiei, care s-a triplat din 1940 si pana in acum, ar putea ridica probleme oamenilor, deoarece vor fi mai multi oameni de hranit, de adapostit si mai multi oameni care vor avea nevoie de servicii medicale.

Dintre cele 2,3 miliarde de oameni care se vor naste pana in 2050, peste 1 miliard se vor naste in Africa Sub-Sahariana si peste 630 de milioane in India. Asta va insemna mai putin pamant si mai putina apa pentru fiecare dintre ei. Oamenii saraci din aceste regiuni depind foarte mult de resursele naturale ale pamantului, care vor deveni din ce in ce mai putine.

O alta problema o reprezinta imbatranirea populatiei din tarile industrializate. De exemplu in Japonia, in ultimii 20 de ani, s-a dublat populatia de peste 65 de ani, ceea ce pune presiune pe sistemul de pensii si cel medical.

"Sprijinirea populatiei lumii inseamna eradicarea saraciei, tranzitia catre economii care sa fie in echilibru cu planeta, securizarea sanatatii, educatiei si reproductiei fiecarei persoane", constata raportul ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.