Toti membrii Cabinetului din Zimbabwe vor fi supusi unei operatii de circumcizie pentru a fi dati exemplu populatiei. Initiativa face parte dintr-o campanie de combatere a HIV si BTS.

Ministrii, parlamentarii si consulii, toti, fara discriminare isi vor face operatia de "taiere impejur".

Potrivit unor studii medicale, circumcizia poate reduce numarul cazurilor de contagiere cu HIV pana la 60%, fapt pentru care autoritatile din Zimbabwe doresc ca 1,2 milioane de barbati sa se supuna acestei operatii pana in 2015.

Primul Ministru Thokozani Khupe a declarat ca aceasta decizie face parte din strategia pe care Guvernul o implementeaza, de acum doi ani, in speranta ca va scadea rata HIV, intr-o tara in care una din sapte persoane este seropozitiva, scrie zweonline.com.

"Cercetarile arata ca barbatii circumcisi sunt de 8 ori mai putin predispusi sa contracteze HIV, comparativ cu cei necircumcisi. Asadar, ca si liderii Guvernului, ar trebui sa ne lasam purtati de puterea exemplului si sa intelegem si noi importanta si beneficiile acestei operatii" declara acesta.

"Target-ul nostru este sa avem 0 morti provocate de catre acest virus. Putem realiza acest lucru doar daca opiniile liderilor sunt unificate. Oamenii trebuie sa inteleaga ca SIDA exista si sa nu considere ca circumcizia este un subiect taboo", a incheiat acesta, potrivit ZimEye.

Zimbabwe a inceput acum doi ani o campanie nationala de circumcizie si se estimeaza ca aproximativ 30.000 de barbati s-au supus deja acestei operatii.

Un studiu prezentat in luna iunie si elaborat de UNICEF si Banca Mondiala arata ca aproape 2.500 de tineri contracteaza HIV pe zi in intreaga lume, iar Africa Subsahariana este regiunea cea mai afectata de pe planeta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.