Cercetatorii au realizat explozii asemanatoare cu cele de la crearea Universului.
Oamenii de stiinta au realizat imagini generate pe calculator, care sunt considerate redarea cea mai apropiata a Big Bang-ului.

Imaginile generate pe calculator sunt rezultatul experimentelor "Big Bang" realizate de cercetatorii de la CERN, Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare, scrie dailymail.co.uk.

In incercarea de a determina exact cum a fost creat universul, oamenii de stiinta au recreat explozii sub-atomice folosind particule de plumb. Cercetatorii au tras cu particulele printr-un accelerator de peste 25 de kilometri la viteza luminii, iar atunci cand particulele s-au ciocnit in vid, la o temperatura mai mica de -271 de grade Celsius, au creat un spectacol uimitor.


"Atunci cand doi ioni se ciocnesc, particule de baza sunt eliberate. Particule sub-atomice ca acestea includ elementele de
baza in constructia atomilor si sunt comune in univers. Studiind aceste lucruri putem invata mai multe despre elementele care alcatuiesc universul si poate si despre cum a inceput totul",
spune Christine Sutton, fizician si purtator de cuvant al CERN.

Fizicianul spune ca nu putem vedea particulele in sine, insa putem vedea urmele lasate de acestea.

"Urmele sunt colorate de oamenii de stiinta pentru a reprezenta energia, de exemplu. Albastrul poate reprezenta energiile inalte, rosu pe cele joase, asemenea culorilor din flacari", a spus Christine Sutton.

Majoritatea oamenilor de stiinta cred ca Universul s-a nascut acum 13,7 miliarde de ani, in urma Big-Bang-ului. Stelele si galaxiile au inceput sa se formeze aproximativ 300 de milioane de ani mai tarziu. Soarele s-a nascut acum cinci miliarde ani, in timp ce viata pe Pamant a aparut acum circa 3,7 miliarde de ani.

SURSA FOTO: Dailymail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.