Potrivit unor teste facute de Compania Phytotech si Institutul Agricol din Ucraina, marijuana are proprietatea de a absorbi substantele radioactive din sol, gratie radacinilor care actioneaza ca un veritabil filtru.

Procedeul poarta denumirea de fitoremediere si a fost recomandat, de catre administratorul general al Comisariatului francez pentru Energie Atomica, pentru depoluarea terenurilor din apropierea centralei atomice Fukushima, din Japonia, scrie MediaStory.net.

Primele experimente au fost facute de specialisti, in 1998, la Cernobil, pe un perimetru contaminat, iar rezultatele s-au dovedit deosebit de relevante pentru dezintegrarea metalelor grele din sol cu ajutorul plantatiilor de marijuana, scrie green-report.ro.

Cu ajutorul acestei plante s-a demonstrat ca solurile pot fi restaurate, gratie radacinilor care absorb deseurile de orice fel si s-a constatat o purificare a perimetrului contaminat cu 80%.

Urmeaza acum sa vedem daca japonezii vor pune in aplicare aceasta metoda mai putin cunoscuta pentru a-si decontamina zona afectata de radiatiile nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.