Sambata, 26 martie, la 20 :30, 51 de orase din Romania vor stinge luminile pentru o ora, alaturandu-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Ca in fiecare an, WWF invita bucurestenii sa sarbatoreasca Earth Hour, in cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti. Evenimentul Mai mult decat o ora pentru planeta se va desfasura sambata, incepand cu 17:30, in Piata George Enescu.

Bucurestiul se va numara, ca si in anii trecuti, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora.

  • Sarbatoarea Earth Hour 2011 va incepe prin startul pentru Marsul Earth Hour 2011

Biciclistii bucuresteni sunt asteptati in Piata George Enescu, de unde se va pleca pe urmatorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piata Romana- Bd-ul. Lascar Catargiu- Piata Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piata Charles de Gaulle- Bd-ul. Maresal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Sos. Kiseleff- Piata Victoriei- Calea Victoriei - intoarcere in Piata George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizata pe Bikemap.

Pe cei care isi doresc sa participe la mars, insa nu au o biblicleta acasa, organizatorii ii asteapta cu 100 de bicliclete puse la dispozitie gratuit de centrele de inchiriere IVelo si Cicloteque. Doritorii sunt invitati sa isi inchirieze bicicleta in avans, trimitand un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care sa includa numele si numarul de telefon, pana vineri, 25 martie, la orele 15:00.

  • Marsul Earth Hour se va incheia la orele 19:00. Incepand cu ora 20:00 publicul se va putea bucura, ca si in anii trecuti, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Roman, ale Bibliotecii Centrale Universitare si ale Muzeului National de Arta. Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va incanta publicul cu un repertoriu adaptat evenimentului.

  • Schimbarea suntem noi

Potrivit orapamantului.ro, anul 2011 ne aduce in etapa unei schimbari intr-un sens profund. Este momentul intelegerii ca schimbarea reala sta in puterea fiecaruia mai mult decat a trage un semnal de alarma. Am constientizat in urma cu un an puterea uimitoare, exceptionala si minunata, de sincronizare a vointei a peste 1,3 miliarde de persoane, a caror constiinta era interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva. Acum e timpul sa trecem la pasul urmator. O schimbare durabila va putea sa apara in lume atunci cand oamenii vor adopta alte modele de gandire si comportament.
Citeste si:
Ora Pământului. Oamenii din întreaga lume vor stinge lumina astăzi...
Ora Pământului 2022. Oamenii...

Aceste noi modele de a se raporta la mediul inconjurator nu trebuie sa fie valabile doar o singura zi, ci trebuie sa faca parte din modul nostru de a fi. Apoi, intr-o devenire naturala, filosofia aceasta a respectului fata de locul in care traim si – in definitiv – a respectului fata de noi insine va cuprinde si pe cei cu putere de decizie si le va inlesni ajungerea la un acord. Abia atunci, cu grija in fapta si in gand, toti vom putea fi numiti cu adevarat locuitori pe planeta Pamant. Vom fi cu adevarat responsabili.

Existenta durabila a umanitatii presupune gandirea in alte culori decat griul si negrul caracteristice poluarii, transformarea simultana a mentalitatilor, asemenea metamorfozei larvei in fluture si a batailor lui captivante si sincronizate din aripi.


Schimbarea suntem noi! Fiecare, eu, tu, impreuna.
Citeste si:
Ora Pământului 2021. Luminile se sting între orele 20:30 - 21:30
Ora Pământului 2021. Luminile...



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.