Neurologii de la Institutul de Tehnologie Massachusettes au descoperit ca toate cercetarile de pana acum au fost date peste cap de catre o decoperire socanta.

Potrivit noilor studii cortexul vizual isi poate schimba functia total, ajuntandu-ne la vorbit. Potrivit DigitalJournal, din totdeauna se credea ca limbajul este realizat de catre doaua parti majore ale creierului, denumite zona Broca si zona Wernicke. Prima zona ne ajuta sa producem limbajul, iar cea de-a doua sa-l intelegem. Aceste zone au celule organizate in mod specific si se conecteaza cu alte regiuni din creier care in mod normal nu au nicio legatura cu vorbirea, arata studiile realizate de catre Institut.

Alte functii cum ar fi auzul sau vederea sunt amplasate in alte zone bine definite. Insa, conform noilor descoperiri, se crede ca procesul de vorbire poate fi cu adevarat flexibil. Cercetatorii au dscoperit activitate in cortexul vizual stang a persoanelor cu deficiente de vedere, atunci cand citeau cu ajutorul alfabetului Braille, de exemplu.

Marina Bedny, post-doctoral asociat al Institutului si autor al studiului a declarat intr-un interviu pentru Science Daily.: "Creierul uman nu este ca un obiect pregatit foarte strict dinainte sa ne nastem. El nu se dezvolta de-a lungul unei treaiectorii fixe, ci mai degraba are un propriu manual de instructiuni. Procesul de construire si dezvoltare a creierului este profund influentat de catre experientele pe care fiecare om le are de-a lungul dezvoltarii"

La sfarsitul studiului, cercetatorii nu au aflat torusi de ce cortexul vizual (cel care se ocupa cu procesul vederii) "a fost ales" sa participe si in procesarea vorbirii, in timp ce zonele care se ocupa cu vorbirea functioneaza normal la persoanele cu deficiente de vedere sau care nu pot vedea deloc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.