Desi unii ar crede ca o partida de sex reusita trebuie sa dureze toata noaptea, specialistii sunt de parere ca durata ideala este intre 3 si 13 minute. Tu ce parere ai?
Terapeutii de cuplu de la Society for Sex Therapy and Research, care au intervievat persoane intre 20 si 45 de ani, au ajuns la concluzia ca durata medie ideala a unui act sexual este de 7,3 minute, potrivit japantoday.com.

Specialistii in domeniu subliniaza faptul ca un timp-record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfacator. Potrivit lui Eric Corty si Jenay Guardiani, initiatorii cercetarii, daca o partida de sex depaseste 13 minute, atunci aceasta devine "prea lunga", iar daca un contact sexual dureaza numai un minut sau doua, acesta este "prea scurt", neputand fi satisfacator. In plus, o noapte intreaga de amor nu este doar obositoare, ci duce la dezamagire si insatisfactie, subliniaza specialistii.


"Ne place sau nu sa acceptam, aceasta este realitatea. La tinerete dorinta sexuala este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la batranete organismul nu ne mai ajuta, datorita faptului ca hormonii sexuali sunt in scadere, desi dorinta persista",
spune sexologul Gabriela Nita.

  • Fiecare cuplu trebuie sa aiba propriul sau ritm

"Nu performanta conteaza, pentru ca astfel oamenii se pot alarma. In plus, se poate dezvolta anxietatea de performanta, daca persoana respectiva stie ca in cateva minute actul sexual trebuie sa se incheie. Important este ca cei doi parteneri sa atinga orgasmul, desi femeile nu ajung intotdeauna in acelasi timp cu partenerul la punctul culminant", sustine prof. univ. dr. Voichita Mogos, vicepresedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR) si seful clinicii de Endocrinologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, citat de Gandul.info.

Citeste si:[ Sexul oral, mai mortal ca tutunul]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.