Se pare ca unii oameni carora le mai fug ochii nu sunt facuti pentru fidelitate. Oameni de stiinta au descoperit o gena care creste tentatia de a insela partenerul, arata Daily Mail.

Cercetatorii au chestionat 180 de tineri (barbati si femei) despre atitudinea lor fata de relatiile cu sexul opus si i-au testat in privinta genei numite DRD4, care afecteaza nivelul dopaminei din creier. Un sfert din acestia, care aveau gena 'inselarii', erau de doua ori mai tentati sa nu fie fideli, informeaza publicatia PLoS ONE, transmite Agerpres.

Dependenta de sex aventuros se datoreaza unei "nevoi" de dopamina, drogul natural pe care-l elibereaza creierul ca recompensa pentru ceva ce-i place. Asa s-ar explica de ce unii oameni sunt incapabili de fidelitate.

Insa cei carora le mai fug ochii nu-si pot acuza in intregime dotarea genetica. Justin Garcia, de la State University din New York, arata ca mostenirea genetica nu este vinovata in mod absolut de comportarea intr-o relatie.

[Slideshow] Femeile frumoase au multi copii, barbatii care inseala sunt prosti!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.