Un cuplu din America, care asteapta primul lor copil, a produs un val de indignare si furie, deschizand pe internet un site in care ii roaga pe oameni sa voteze daca sa faca sau nu avort.
Pete si Alisha Arnold, ambii in varsta de 30 de ani, au lansat site-ul www.birthornot.com pentru ca nu sunt decisi daca vor sau nu sa devina parinti si ii lasa pe ceilalti sa decida in locul lor.

Cuplul din Minneapolis a incarcat, in mod regular, ecografii ale fatului, care este, potrivit doctorilor, in stare perfecta de dezvoltare. Medicii le-au confirmat cuplului ca asteapta un baiat, pe care acestia l-au poreclit 'Wiggles'.

Alisha se afla acum in cea de-a 17 saptamana de sarcina, iar utilizatorii site-ului au timp pana pe 7 decembrie pentru a decide daca micutul “Wiggles” “merita sau nu sa traiasca”. Data de 7 decembrie este stabilita exact cu doua zile inainte de limita de 20 de saptamani, termenul legal pana la care o femeie poate sa faca avort in Statele Unite.

Mary Spaulding Balch, director in cadrul Institutului de Stat pentru Drept la Viata a declarat pentru Daily Mail ca “demersul acestui cuplu este socant. Primul lucru la care m-am gandit cand am auzit de acest lucuru a fost la luptele din interiorul Coloseumului, cand publicul decidea cine va trai si cine va muri. Oamenii acestia nu realizeaza ca vorbesc despre un baietel de 17 saptamani caruia ii bate inima, iar creierul ii functioneaza deja. Pe cand va ajunge la 20 de saptamani va putea simti deja durere. Ceea ce fac ei este inuman”.
  • Balanta se inclina
Potrivit ultimei verificari a sondajului, 46,27% cer cuplului sa pastreze copilul, pe cand 53,73% au votat pentru avort.

Alisha Arnold, mama indecisa, a declarat: “ Nu sunt sigura ca vreau sa imi schimb viata. Simt ca odata cu inaintarea in varsta am devenit mai egoista. Ma tem ca am sa ajung sa regret intemeierea unei familii”.

In acest caz solutia a fost simpla pentru cei doi: deschiderea unui site, unde ceilalti vor decide daca baiatul va trai sau nu, aceasta fiind, in opinia sotilor, cel mai “democratic” lucru pe care il pot face, fiindca democratia sta la baza societatii americane.

  • UPDATE: (la ora transmiterii acestei stiri) - In urma articolelor aparute in presa, sondajul a fost spulberat, iar acum 78,91% le cer sotilor Arnold sa pastreze copilul, in comparati cu cei 21,09% care vor avortul.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.