Femeia condamnata la moarte prin lapidare in Iran a recunoscut ca este vinovata de "pacatul adulterului", intr-o declaratie difuzata de televiziunea de stat iraniana.

In a treia aparitie televizata de cand cazul sau a devenit cunoscut, Sakineh Mohammadi Ashtiani a acuzat activistul Mina Ahadi, de la Comitetul International impotriva Lapidarii, cu sediul in Germania, ca a prezentat cazul sau la nivel international, informeaza ziarul The Guardian in editia electronica.

In cadrul aceleiasi emisiuni, au fost prezentate declaratiile a doi barbati ale caror fete erau acoperite. Televiziunea de stat a anuntat ca este vorba de fiul lui Ashtiani, Sajjad Qaderzadeh, in varsta de 22 de ani, si avocatul femeii de 43 de ani, Houtan Kian, amandoi arestati luna trecuta.

Mina Ahadi a prezentat cazul lui Sajineh Mohammadi Ashtiani prin intermediul organizatiei sale, reusind sa capteze atentia intregii lumi. Postul de televiziune l-a prezentat pe Ahadi ca fiind "un disident comunist exilat in Germania" care a profitat de cazul Sakineh Mohammadi Ashtiani in scop personal, relateaza MEDIAFAX.

In cadrul emisiunii, Sakineh Mohammadi Ashtiani a reiterat ca a fost implicata in uciderea sotului ei. "Sunt o pacatoasa", a spus ea.
In aceeasi emisiune, au aparut si cei doi germani arestati dupa ce l-au intervievat pe fiul iraniencei, ei declarand ca au fost "inselati" de acelasi activist din Germania.

Cei doi germani - un reporter si un fotoreporter - au fost arestati in octombrie, in regiunea iraniana Tabriz (nord-vest). Justitia iraniana a anuntat marti ca au fost pusi sub acuzare pentru spionaj.

Cititi si: Viata lui Sakineh atarna de un fir de ata

Iraniana condamnata la moarte ar putea fi executata miercuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.