Decana de varsta a omenirii, Eugenie Blanchard o femeie din Antilele Franceze in varsta de 114 ani, a incetat din viata la spitalul din Bruyn din insula Saint-Barthelemy, unde statea de 30 de ani

Nascuta la 16 februarie 1896, Eugenie Blanchard, a devenit calugarita si a parasit insula natala, Saint-Barthelemy - o posesiune franceza situata la 250 de kilometri nord de Guadelupa - pentru a-si desavarsi chemarea monahala la Curaçao, pe atunci o prospera colonie olandeza situata in apropierea costelor Venezuelei, transmite AGERPRES.

La reintoarcerea pe insula sa natala Eugenie Blanchard a primit supranumele 'La Douchy' pentru ca-i placea sa ofere dulciuri copiilor din Saint-Barthelemy.

Eugenie Blanchard a devenit la 4 mai 2010 decana de varsta a omenirii, dupa decesul cu doar cateva zile inainte de aniversarea a 115 ani a japonezei Kama Chinen, fosta detinatoare a titlului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.