Dupa 30 de ani de restrictii privind natalitatea, China vrea sa relaxeze politica unui singur copil in familie.

Datorita natalitatii scazute cauzata de restrictiile demografice impuse de China in ultimii 30 de ani, tara se confrunta in prezent cu o lipsa acuta de forta de munca, mai ales in zonele rurale.

Politica unui singur copil a avut efecte secundare pe care autoritatile reginului chinez comunist nu le-au preconizat , in ultimele decenii, cand incercau cu disperare sa limiteze cresterea democrafica, insa imbatranirea populatiei le-a determinat sa-si schimbe viziunea si sa relaxeze aceasta restrictie, relateaza nejm.org.

Se pare ca oficialii de la Beijing vor lansa un program pilot in cinci provincii ale tarii, in care cuplurile vor putea avea un al doilea copil, dar cu conditia ca cei doi parinti sa fie copii unici in familiile lor. Prin acest program, autoritatile incearca sa elimine restrictie copilului unic, la nivel national, pana in anul 2014. Restrictia introdusa in 1979, era programata initial pe o durata scurta de timp, cu scopul de a se impiedica infometarea populatiei si de a se rationaliza resursele Chinei.

Insa, se pare ca nu a avut efectul scontat, deoarece China, una dintre putinele tari nelovita de recesiune, care inregistreaza cresteri, se loveste de o lipsa acuta de forta de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.