Dupa ce recolta de cereale a Rusiei a fost grav afectata de seceta, iar preturile la alimente sunt pe cale sa explodeze, alimentand inflatia, Rusia apeleaza la masuri extreme: Vanzarea de diamante in valoare de un miliard de dolari.

''Pana acum, aceasta inflatie este cauzata mai mult de efectele secetei si de aceea masurile monetare nu vor avea un impact major. Acum este important sa nu marim cheltuielile. Aceasta este principala noastra sarcina. Daca o vom indeplini, lucrurile vor reveni, treptat, la normal'', a declarat Alexei Kudrin, conform Evz.ro.

Pentru a face rost de bani, guvernul rus va vinde o parte dintre activele si participatiile la anumite companii pe care le detine. De asemenea, Rusia va vinde diamante in valoare de un miliard de dolari. Acestea au fost cumparate anul trecut de la compania de stat Alrosa. Achizitia s-a realizat pentru a ajuta cel mai mare producator din lume, care a inregistrat pierderi, dupa ce preturile diamantelor au scazut cu 40% anul trecut, comparativ cu nivelul record inregistrat in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.