Un sud-african a fost "omorat" din greseala de catre autoritati, in acte, si i-au trebuit 4 ani sa dovedeasca faptul ca e in viata.
Claude Pretorius s-a luptat cu aceasta grava eroare birocratica inca din 2006 si a intampinat numeroase dificultati atunci cand a trebuit sa obtina un pasaport, sa-si inregistreze masina si sa-i schimbe statutul sotiei sale din "vaduva" in "maritata".

Potrivit The Telegraph, acesta a descoperit ca este declarat mort in evidentele statului, in urma cu 4 ani, in timp ce aplica pentru un pasaport, la Departamentul pentru Afaceri Locale.
"Mi-au spus ca nu pot aplica pentru pasaport, deoarece sunt decedat:, a declarat barbatul originar din Johannesburg pentru publicatia The Star.

Desi barbatul a obtinut o confirmare de la autoritatile locale ca este in viata si a dovedit acest lucru cu un nou numar de identificare, problema a reaparut anul trecut cand a incercat sa-si inregistreze masina la Departamentul de Trafic, cand a descoperit ca statutul sau era tot de "decedat".

Mirarea si frustrarea lui Claude Pretorius vine din faptul ca la achizitionarea masinii era "in viata" in actele autoritatilor, insa la inregistrarea ei, avea statusul de "decedat", iar sotia nu-l poate ajuta in niciun fel legal, deoarece este "vaduva".

Asemenea cazuri ne arata ca nu doar Romania este o tara cu birocratia la pamant, desi si la noi se intampla ca decedatii sa mai primeasca pensii, multi ani de zile dupa ce au murit. Vezi cazul recent al unui barbat din Cluj Napoca, care a incasat pensia mamei sale, timp de 3 ani de zile, dupa ce aceasta a decedat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.