Doctorii din China incearca sa convinga Guvernul sa aprobe sterilizarea a peste 10.000 de chinezi, pentru a evita cresterea populatiei.
Presa din China a semnalat deja arestarea a 1.300 de persoane, dintr-un numar total de 10.000, in scopul sterilizarii acestora, scrie London Times.

Aceasta masura a oficialilor chinezi este un soi de pedeapsa pentru cei care au incalcat legile politicii demografice din sudul Chinei, unde planningul familial este foarte strict. Guvernul doreste prin acesta castrare fortata sa opreasca cuplurile sa aduca mai mult de un copil pe cap de familie. Astfel a fost pusa in aplicare, incepand cu 7 aprilie, campania de castrare in provincia sudica Guangdong, care va dura 20 de zile.

Potrivit Click, aproximativ 10.000 de persoane au fost incadrate in proiect, insa doar jumatate dintre acestea s-au supus. 1.300 de indivizi, care au refuzat interventia abuziva, au fost deja arestati si acuzati ca s-au opus legilor statului.

Incepand cu 1978, cand guvernul chinez a adoptat politica de planificare familiala, au fost raportate numeroase cazuri de sterilizare fortata, avorturi tarzii sau pruncucideri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.