Descopera povestile a patru organe faimoase!

  • Grigori Rasputin si penisul renumit

Rusia are o istorie de-a dreptul fascinanta si cateva file ii sunt atribuite calugarului Grigori Efimovici Rasputin, invaluit in mult mister din pricina comportamentului sau iesit din comun. Nascut in 1872 in mijlocul Siberiei, Rasputin duce o viata desfranata pana cand, dintr-o data, ia calea cea dreapta, simtind "chemarea Domnului". Acest analfabet reuseste prin personalitatea lui puternica si prin sipiritul oratoric exceptional sa intre la Teologie, iar apoi sa se invarta prin cercurile inalte ale demnitarilor aflati intr-un context politic deloc favorabil, in preajma revolutiei bolsevice din 1917. Rasputin era un ciudat, cu o infatisare dubioasa. Cand deschidea insa gura, toti cei de langa el erau parca hipnotizati, fie ca vorbim despre femei de toate varstele sau conducatorii Dumei. Cand tarul Nicolae al II-lea si-a dat fiul bolnav de hemofilie (deficit al factorului VIII al coagularii) pe mainile calugarului, acesta i-a impresionat pana si pe medici, reusind sa-i amelioreze starea generala a succesorului la tron. Alexandra Feodorovna, sotia lui Nicolae, pur si simplu il adora. Asa se face ca Rasputin ajunge sa-si puna diversi prieteni prin pozitiile cheie ale Dumei (parlamentul rusesc), starnind furie in randul oponentilor politici, care incep sa-l creada spion german ce doreste sa distruga Rusia. Grigori este in scurt timp otravit, apoi impuscat de mai multe ori. Se pare ca tot misterul s-a amplificat si mai mult, din moment ce tentativele acestea dau gres. Rasputin piere in apelei Nevei si lasa in urma lui o serie de intamplari teribile, care sfideaza pe alocuri orice logica. Poate cel mai interesant detaliu pentru care Rasputin a ramas cunoscut de-a lungul timpului este penisul sau urias...
  • Creierul lui Einstein

Cand eram mai mici, ne laudam in fata altora ca stim ce inseamna E=mc2 . E simplu - energia este egala cu masa inmultita cu viteza luminii la patrat (299.792.458 m/s). Dar e mai complicat decat am crede noi. In spatele acestei formule sta omul care a uimit o lume-ntreaga. Omul care considera imaginatia mai importanta decat orice. Omul care s-a luptat cu regimul nazist si a plecat dincolo de ocean pentru ca mai tarziu, pe baza studiilor sale, americanii sa spulbere doua mari orase ale japonezilor. Era pe lista si un al treilea, dar un pilot cu putin mai multa minte si inima s-a reintors cu bomba la baza...

Omul despre care vorbim se numeste Albert. Albert Einstein.Un nonconformist pasnic, o prezenta buna intr-o lume anapoda. Tanarul era cam timid. Multi se intrebau daca nu cumva are sindromul Asperger, o forma mai blanda de autism. Cert este faptul ca imaginatia vizuala si matematica lucrau perfect impreuna, lumea ramanand fara cuvinte la enuntarea celebrei formule. Brusc, Einstein devine o personalitate in Germania. Dar energia atomica si toate studiile se indreaptau pe o cale gresita. SUA nu stie cum sa scoata mai repede din joc Japonia si bombardeaza Hiroshima si Nagasaki. Pe baza cercetarilor si formulelor germanului de origine evreiasca, apar bombele atomice. Einstein nu stie nici el despre ce proportii e vorba si il instiinteaza pe Roosevelt despre potentialul noilor arme. Dupa tot ce s-a intamplat in razboi, Albert ramane cu un gust amar. Isi continua studiile in SUA, primind la el zilnic alti cercetatori, matematicieni sau simpli studenti.

In 1955, geniul dispare. Insista pana atunci ca creierul sau sa fie supus studiilor. Anatomopatologul Thomas Harvey se conformeaza dorintei, insa nu gaseste nimic deosebit. Abia in 1999, Sandra Witelson descopera ca niste formatiuni numite operculi parietali lipsesc, ele fiind inlocuite prin hipertrofierea portiunii inferioare a acelorasi lobi, raspunzatoare de imaginatia vizuala si calculul matematic. Einstein gandea in imagini, avand niste fascicule de comunicare anormale intre diferite regiuni ale creierului.

Click aici pentru a afla istoria altor 2 organe celebre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.