Celebrul personaj din folclorul englezesc Robin Hood ar fi fost un camatar medieval, furand de la cei bogati pentru a imprumuta bani cu dobanda celor saraci, potrivit cartii "Robin Hood: The Unknown Templar", bazata pe o balada din anii 1.500, informeaza The Telegraph.
Cartea scrisa de John Paul Davis sustine ca Robin Hood nu ar fi fost un filantrop, asa cum este de obicei prezentat, ci un fel de camatar al Evului Mediu, potrivit NewsIn.

Teoria risca sa dauneze imaginii eroului folclorului englezesc, care a fost interpretat pe marele ecran de actori precum Errol Flynn si Kevin Costner, si dupa numele caruia a fost numit un aeroport in Doncaster.

Autorul noii carti isi sustine teoria cu pasaje din balada "A Gest of Robyn Hode", unul dintre primele texte care face referire la Robin Hood. Potrivit baladei, Robin este contactat de un cavaler care ii cere un imprumut. Robin Hood il intreaba pe cavaler daca are un garant si apoi decide sa ii imprumute banii, pe care trebuia sa ii primeasca inapoi dupa an.

In carte se mai mentioneaza ca Robin Hood ar fi fost membru al Knights Templar, o puternica organizatie militara crestina din Evul Mijlociu, ai carei membri erau cunoscuti pentru activitatea de a imprumuta bani cu dobanda celor nevoiasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.