Un cui din timpul crucificarii lui Iisus Hristos a fost descoperit recent intr-un asezamant despre care se crede ca apartinea Cavalerilor Templieri.
Cuiul de aproximativ 10 cm este probabil unul dintre miile de cuie folosite in crucificarile care se faceau in primul si al doilea secol IH, in Imperiul Roman, potrivit The Telegraph.

Cuiul a fost gasit vara trecuta intr-o cutie de decoratii dintr-un fort de pe Insula Ilheu de Pontinha, pe coasta Madeirei. Despre Pontinha se stie ca a fost locuita de catre Cavalerii Templieri, ordinul religios care a fost parte din fortele crestine ce au ocupat Ierusalimul in timpul Cruciadelor din secolul al 12 lea DH. Acestia se auto-proclamau gardienii Sfantului Graal, un obiect extrem de controversat al istoriei. Pentru pasionati acesti cavaleri au fost un punct de extrem interes in romanul lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci.

Arheologul Bryn Walters a declarat ca acest cui de fier a fost gasit in conditii extrem de bune, ceea ce sugereaza ca a fost pastrat cu grija, locuitorii din zona considerandu-l o relicva. Acesta a marturist pentru Daily Mirror ca dateaza din secolul 1-2 IH.

Christopher Macklin, membru al Ordinului Cavalerilor Templieri din Britannia a declarat ca aceasta descoperire este monumentala, iar cavalerii sa-si poata recupera astfel unul dintre cuiele folosite in timpul crucificarii lui Iisus.

Alaturi de cui au mai fost gasite 3 schelete si 3 sabii, una dintre ele avand inscriptionata crucea Cavalerilor Templieri pe ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.