Recente declaratii incendiare ale fizicienilor au scos la iveala faptul ca oamenii ar trebui sa caute extraterestrii in jurul lor, pe Pamant, nu in afara spatiului terestru.

Profesorul Paul Davies, fizician in cadrul Universitatii din Arizona, a declarat in cadrul noii intalniri a Societatii Regale ca dovezile unei vieti extra-terestre in Univers ar trebui sa inceapa cu probe colectate de pe Pamant.


Intalnirea Societatii Regale
a avut loc luni, la Londra si a reunit reprezentanti NASA, ai Agentiei Spatiale Europene si Oficiul de afaceri Spatiale, marcand cea de-a cincea aniversare a programului Cercetarea Inteligentei Extraterestre.

Paul Davies a sugerat ca cercetarile ar trebui sa se concentreze pe portiunile de desert ale Pamantului, pe zonele vulcanice, lacurile suprasaturate in sare si vaile uscate ale Antarcticii, locuri unde formele de viata obisnuite nu reusesc sa supravietuiasca. Acolo vor putea gasi microbi ciudati care apartin "biosferei umbrelor", scrie The Telegraph.


Felissa Wolfe-Simon, membra a US Geological Survey, isi bazeaza cercetarile pe arsenicul gasit in Lacul Mono din California, substanta care poate intretine diverse forme de viata, asemenea fosforului.
In schimb, profesorul Colin Pillinger, cel care a condus misiunea Beagle 2 Mars, ramane sceptic in fata declaratiei facute de catre Paul Davies, marturisind ca "Prefera sa ramana in domeniul faptelor stiintifice, in timp ce noua teorie are o directie stiintifico-fantastica". Acesta a mai adaugat ca Marte este probabil singurul loc unde pot fi gasiti extraterestri.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.