In prezent, se poate observa la nivel mondial un curent de opinie care incurajeaza populatia sa consume cat mai multe organisme modificate genetic, produse din soia si alimente instant.
In spatele acestei decizii se afla interese comerciale alaturi de temerea tot mai frecventa ca rezervele conventionale de hrana ale omeniri nu mai fac fata cererii tot mai mari de alimente.

Conform acelorasi specialisti, un numar tot mai mare de oameni consuma deja alimente modificate. Spre exemplu, cetatenii americani consuma saptamanal peste 500 tone de soia modificate genetic. Asa zisele OMG-uri sunt fabricate in nu mai putin de 26 de tari, inca din anul 1996. Partizanii acestor produse alimentare puternic controversate sustin ca nu se pot produce indeajuns de multe alimente naturale pentru hranirea intregii populatii umane de pe glob. In opinia acestora, incurajarea consumului de alimente modificate genetic va salva de la inanitie circa 800 milioane de persoane, arata Descopera.

Drept contra-exemplu, majoritatea cetatenilor rusi resping consumul de OMG-uri sau alimente la plic pe care le considera un adevarat atentat la sanatatea nationala. Prin urmare, multe companii producatoare de alimente au fost nevoite sa se adapteze cererilor consumatorilor din Rusia. Potrivit Pravda, cel mai recent exemplu este acela in care un cunoscut producator de carnati, salamuri si alte mezeluri a fost nevoit sa renunte la proteina de soia din compozitia mezelurilor, pentru a o inlocui cu un extract de sorici hidrolizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.