O marmota este la originea epidemiei de ciuma pulmonara care s-a soldat cu trei morti in nord-vestul Chinei, a informat marti OMS.
"Potrivit unui studiu epidemiologic, originea acestei epidemii este o marmota salbatica, ce a avut contacte cu cainele primei persoane decedate", a declarat OMS, informeaza NewsIn, citand AFP.

China a informat OMS la 1 august ca un focar de ciuma pulmonara a fost depistat in orasul Ziketan dintr-una dintre "prefecturile autonome tibetane".

Prima victima, proprietarul cainelui, avea 32 de ani. Socrul sau, in varsta de 64 de ani, si unul dintre vecini, in varsta de 37 de ani, au murit ulterior tot din cauza ciumei pulmonare. Potrivit OMS, decesele se explica "mai ales prin intarzierea administrarii tratamentelor".

Alte noua persoane - care au asistat la funeraliile primei victime - sunt inca in spital. Starea uneia este critica.

Nedepistand niciun nou caz de o saptamana, autoritatile chineze au ridicat carantina impusa asupra orasului cu 10.000 de locuitori.

Ciuma pulmonara este forma cea mai virulenta a bolii, dar si cea mai rara. Tratamentul cu antibiotice este eficient, daca diagnosticul este pus la timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.